După gândaci și greieri, vom mânca carne făcută în laborator

Posted on feb. 11 2023 - 4:54pm by petre

După gândaci și greieri, Uniunea Europeană analizează posibilitatea aprobării alimentelor fabricate în laborator.

De acord cu alimentele cultivate în laborator, atâta timp cât respectă standardele noastre nutriţionale – este declaraţia unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene la cea de-a noua Conferinţă Economică a fermierilor de la Palatul Congreselor din Roma. El susţine că, în câteva luni, pe mesele europenilor, ar putea ajunge carnea sintetică, scrie Rador.

Potrivit datelor unui raport prezentat în cea de-a noua Conferinţă Economică a Confederaţiei Italiene a Agricultorilor, piaţa mondială a cărnii creată în vitro a înregistrat deja investiţii semnificative în valoare de 1,3 miliarde de euro, iar un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a vorbit despre un posibil aviz favorabil pentru alimentele produse în aprobator, dar sunt şi cei care protestează, în special angajaţii din sectorul agricol din Italia.

„Comisia va evalua cu atenţie toate solicitările”
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker, a vorbit despre o posibilă acord din partea Bruxellesului pentru alimentele produse în laborator, atâta timp cât acestea respectă standardele noastre nutriţionale şi a lăsat să se înţeleagă că, în următoarele luni, ar putea ajunge pe mesele oficialilor de la Bruxelles cererea de comercializare a altor alimente noi, adică inventate în laborator, făcute din insecte sau pur şi simplu consumate în mod tradiţional în afara Europei.

De fapt, potrivit presei din peninsulă, Administraţia americană pentru alimente şi medicamente pentru carnea de pui crescut în laborator a stârnit atenţia Europei asupra cărnii sintetice. Companiile de referinţă la nivel mondial au crescut de la 13 la 117 între 2016 şi 2022, iar producţia mondială de carne produsă în laborator ar trebui să crească la 2,1 milioane de tone până în 2030.

Comments

comments

About the Author