Reteta ușoară de langoș
Aveți nevoie de
faina alba – 300 grame
apa – 200 ml, calda
drojdie – 13 grame
zahar – 1 lingurita
sare – 1 lingurita
ulei – 250 ml
Sfaramati drojdia cu lingura si amestecati-o cu toata apa, până obtineti o pasta omogena.
Adaugati sarea si zaharul. Încorporati treptat faina pana btineti un aluat pe care nu il veti framanta.
Se unge un bol cu ulei din belsug si se pune in el aluatul. Peste aluat se mai adauga ulei si se unge. Se lasa sa creasca, intr-un loc cald, timp de 30 de minute.
Ungeti o farfurie plata cu ulei, apoi rupeti din aluat o bucata, cam de marimea unui ou, si o intindeti cu palmele pe farfuria unsa cu ulei.
Se incinge ulei intr-o tigaie intinsa (cam doua, trei degete de ulei) si se prajesc langosii pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape de hartie, sa se absoarba excesul de ulei