Super Revelion sârbesc la Restaurantul Lloyd din Timișoara VIDEO

Posted on ian. 14 2020 - 7:46pm by petre

Luni, creștinii pravoslavnici pe rit vechi, sârbi, ruși, ucrainieni și alții au sărbătorit Anul Nou după calendarul iulian.

În Banat, în toate localitățile în care sunt comunități de ortodocși de rit vechi s-au organizat petreceri cu muzică bună și meniu ca la revelion!

Iavor Revelion Sarbesc

În mod deja tradițional, sârbii de la Timișoara organizează o super-petrecere de revelion la restaurantul Lloyd din centrul Timișoarei.

Ca în fiecare an, gazda Iavor Radovancovici a adus în fața oaspeților muzicieni de marcă, solista Miriana Jovicin, o voce mult apreciata de bănățeni, cunoscuta solistă Sladjana cu trupa As-Bend din Serbia, solista Simona Ciobănașu și solistul Gigi Câmpeanu, acompaniați de instrumentiști de excepție, Rada Radoslav la armonica și clape și invitatul special din Serbia, violonistul Marko Zivkovic.

Printre oaspeții petrecerii s-au numărat invitați de onoare din Republica Serbia, membri ai diplomației țării vecine, fostul ambasador al Serbiei la București, Branco Brancovici, oameni de cultură și activiști sociali, directorul prestigioasei școli Regele Alexandru I din Pojarevăț, oameni de afaceri de la Belgrad și din zona dunăreană și consulul general al Republicii Serbia la Timișoara, Vladan Tadici.

La miezul nopții României, după urările adresate de gazda, Iavor Radovancovici, de prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, de ambasadorul Branco Brancovici, de consulul general al Serbiei de la Timișoara, Vladan Tadic, de președintele Uniunii Sârbilor din România, Ognean Crstici, invitații au spart un număr impresionant de pahare, un obicei sârbesc pentru a sparge ghinionul în noul an.

Până la ivirea zorilor, oaspeții au petrecut la mesele îmbelșugate de specialitățile pregătite de maeștrii bucătari ai restaurantului Lloyd.

Din meniu nu au lipsit preparatele tradiționale, cum ar fi aivarul, turtele de mălai, rulada de purcel, gustarea cu mezeluri sârbești, pieptul de curcan, șalăul pane cu cartofi gratinați și legume.

Comments

comments

About the Author