Prețuri „îngrozitoare” la Târgul de Crăciun din Sibiu: cât costă o sarma sau un langoș

Posted on dec. 15 2024 - 8:28pm by petre

 

Târgul de Crăciun de la Sibiu, unul dintre cele mai populare și vizitate evenimente de sărbători din România, atrage anual turiști din toată țara și din străinătate.

 

Cu toate acestea, pentru mulți vizitatori, prețurile practicate la căsuțele cu mâncare devin o adevărată surpriză neplăcută.

Costuri exagerate pentru preparate tradiționale

Din imaginile surprinse, prețurile alimentelor și produselor par să fie departe de „spiritul Crăciunului”. De exemplu:

 

Sarmale (2 bucăți de 250g) – 40 de lei

Ciolan cu legume (300g) – 35 de lei

Langos cu smântână (250g) – 30 de lei

Langos simplu – 20 de lei

Varză călită (200g) – 15 lei

Raportat la porțiile oferite, aceste sume sunt greu de justificat. De exemplu, o porție de sarmale cu o mică garnitură de varză poate ajunge la prețul unui prânz întreg într-un restaurant decent din oraș.

Un târg pentru toate buzunarele?
Sibiul, fiind deja o destinație turistică cu prețuri peste medie, pare că utilizează popularitatea târgului pentru a atrage profituri maxime, însă riscă să îndepărteze turiștii cu astfel de tarife. O familie care dorește să mănânce la târg poate cheltui cu ușurință peste 150 de lei doar pe câteva preparate și băuturi calde.

Reacțiile vizitatorilor
Mulți dintre cei prezenți se declară dezamăgiți de prețurile „piperate” și consideră că evenimentul s-a transformat mai mult într-o afacere decât într-o celebrare autentică a Crăciunului. „Am vrut să mâncăm ceva tradițional, dar prețurile sunt exagerate. 30 de lei pentru un langoș e mult prea mult”, afirmă un vizitator.

În concluzie, Târgul de Crăciun de la Sibiu rămâne o atracție deosebită prin atmosfera festivă și decorurile impresionante, dar prețurile ridicate pot umbri bucuria sărbătorilor pentru cei care își doresc o experiență autentică fără cheltuieli exorbitante.

 

Comments

comments

About the Author