200 lei gratis de la primărie pentru bucureștenii care își fac vacanță în Grecia pentru testul COVID

Posted on iul. 15 2020 - 1:21pm by petre

Primăria Capitalei va oferi un ajutor financiar de 200 de lei bucureștenilor care pleacă în Grecia sau în alte destinații de vacanță pentru a se testa de COVID-19, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.

Testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria Capitalei are parteneriate.

Prin acest proiect de hotărâre, Consiliul General a completat, practic, proiectul ”Testăm pentru București”, aprobat luna trecută, care prevede acordarea unui sprijin financiar de 200 de lei farmaciștilor, funcționarilor, jurnaliștilor și curierilor pentru a se testa de coronavirus.

Bugetul total al proiectului era inițial de 633.000 de lei, dar după introducerea turiștilor a ajuns la peste 4 milioane de lei.

Numărul persoanelor testate a crescut de la 11.000 la 20.000. Primarul Gabriela Firea spune că acest proiect vine în sprijinul celor care își fac vacanța în străinătate, în Grecia sau în alte state care vor impune dovada testului negativ de COVID-19, dar nu își permit să plătească testele pentru coronavirus.

Asta în condițiile în care un sejur de o săptămână în Grecia, cu transport și cazare, costă în jur de 500 de euro, iar un test pentru coronavirus costă 200-250 de lei. “Ne dorim să venim în sprijinul celor care pleacă în Grecia și nu își permit să plătească un test.

Nu sunt de acord cu afirmația că prin această categorie pe care o includem în proiectul Testăm pentru București, cea a turiștilor, aglomerăm aparatele PCR, pentru că noi ne-am pregătit.

Primăria Capitalei are contracte de colaborare cu clinici private, avem o capacitate de 1.500 de teste, pe lângă testele care se fac pentru simptomatici. Nu punem presiune pe aparatele PCR și nici nu dăm la o parte persoanele încadrate în definiția de caz”, a declarat Gabriela Firea la începutul ședinței de Consiliu General.

Începând de mâine, bucureștenii care vor să plece în vacanță în Grecia pot trimite un e-mail la adresa vacanta2020@pmb.ro. Vor fi apoi contactați de reprezentanții Primăriei pentru a fi programați pentru testare.

PNL: “Turiștii nu sunt o categorie de persoane vulnerabile” Proiectul de hotărâre privind testarea turiștilor a fost adoptat cu majoritate de voturi, dar consilierii PNL și USR au votat împotrivă.

Comments

comments

About the Author