VICTORIE! Timișoara va fi oficial CapitalăCulturalăa Europei în 2021

Posted on sept. 16 2016 - 4:33pm by petre

Vineri, s-a consumat ultimul episod al selecției naționale menite să desemneze orașul care va ocupa poziția de CapitalăEuropeană a Culturii din partea României în 2021.centru-hdr-capitala

Juriul de experți a evaluat orașele candidate preselecționate pe baza candidaturilor revizuite și a audierilor în raport cu obiectivele și criteriile stabilite în Decizia nr. 445/2014/UE de instituire a unei acțiuni a Uniunii în favoarea evenimentului „Capitale europene ale culturii„ pentru anii 2020-2033.

Conform instrucțiunilor primite din partea instituțiilor europene și a regulamentului de procedură al competiției, audierile orașelor nu au fost deschise publicului.

Conferința de presă în cadrul căreia a fost public numele oraÅŸului recomandat pentru titlul de CapitalăEuropeană a Culturii 2021 în România a avut vineri, azi, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în sala Mircea Eliade.

Din cele patru orașe rămase în competiție, Baia Mare, București, Cluj Napoca și Timișoara, câștigător a fost declarat Timișoara!

 

Evenimentul s-a bucurat de  de prezența Ministrului Culturii, doamna Corina Șuteu, precum și a președintelui juriului de experți, domnul Steve Green și a reprezentanților Comisiei Europene.

Comments

comments

About the Author