Țiriac va ridica un cartier întreg la Timișoara

Posted on feb. 3 2024 - 4:26pm by petre

În sfârșit, proiectul imobiliar de la fostul Abator Orășenesc din Timișoara intră în linie dreaptă. Goldale Real Estate, companie spaniolă controlată de miliardarul Ion Țiriac, va demara în curând dezvoltarea cartierului rezidențial care va cuprinde spații de locuire colectivă, comerţ, servicii, hotel şi birouri.

Proiectul a fost realizat firma timișoreană de arhitectură Subcontrol și are trei faze. Se va începe practic cu restaurarea celor cinci clădiri care au rămas din vechiul Abator – construit în 1905 după planurile arhitectului Laszlo Szekely.

Pe lângă intervenții structurale și nestructurale pe interior și exterior, se vor realiza și două extinderi ale unor clădiri, se va amenaja o piațetă, parcări și accese. Pe urmă se va amenaja un spațiu comercial, cu magazine, cafenele, restaurante, terase și o piațetă, chiar și o zonă de birouri.

Proiectul se află acum la ultimele avize din partea autorităților, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă lucrările din prima etapă.

În etapa a 2-a și a 3-a, pentru care se află în elaborare și un nou PUZ, se va continua cu construcția mai multor clădiri, blocuri rezidenţiale, parcări subterane pe două niveluri, crearea de spatii verzi și de promenadă. În paralel se va construi un hotel și clădirile de birouri.

Goldale Real Estate a intrat în posesia terenului de aproximativ 5 hectare în anul 2005.

 

În 2006, Țiriac Imobiliare a obținut un nou PUZ, pentru un mall, denumit Timișoara Shopping Center, care avea proiectul finalizat și pentru care s-a obținut și autorizația de construcție, în 2008. Din cauza crizei economice, proiectul cu mall-ul a fost abandonat, iar cei de la Goldale Real Estate au regândit strategia pentru a dezvolta un cartier rezidențial mixt.

Comments

comments

About the Author