Protestul românilor la vama Nădlac – cozi de sute de mașini și timpi mari de așteptare

Posted on iun. 6 2021 - 5:25pm by petre

Coadă de mașini de sute de metri la Nădlac. Poliția de Frontieră:

Românii care voiau să ajungă în Ungaria duminică, 6 iunie, la amiază, au așteptat mai bine de o oră la Vama Nădlac.

Poliția de Frontieră Arad a precizat pentru Libertatea că motivul întârzierii este că „partea maghiară nu are mai mulți polițiști de frontieră”.

 

O coadă de mașini întinsă pe sute de metri s-a format duminică la amiază, la Vama Nădlac, pe sensul de ieșire din România.

Nemulțumiți că au trebuit să aștepte zeci de minute în vamă pentru controlul de la frontieră, șoferii au claxonat la unison. Poliția de Frontieră:

Noi depindem de maghiari Conform Poliției de Frontieră Arad, media de așteptare duminică la amiază a fost de aproximativ o oră.

„Media de așteptare este undeva la o oră, sunt artere unde se așteaptă 40 de minute, alte artere unde se așteaptă puțin peste o oră. Sunt foarte multe mașini la controlul de frontieră”, a declarat Claudia Ardelean, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, pentru Libertatea

Aceasta a menționat că nu se pot deschide mai multe artere deoarece „controlul se face împreună cu partea maghiară și partea maghiară în acest moment nu are mai mulți polițiști de frontieră” și că „noi depindem de ei, nu au suficient personal”

. „Este un trafic de weekend, iar în weekend, Nădlac 1 și Nădlac 2, de obicei, sunt aglomerate”, a mai precizat reprezentanta Poliției de Frontieră Arad.

sursa: Libertatea

 

Comments

comments

About the Author