Incendiu masiv de pădure în vestul țării – pompierii se luptă de 12 ore cu flăcările pe 30 de hectare VIDEO FOTO

Posted on apr. 6 2020 - 3:03pm by petre

Luni dimineață, în jurul orei 03:00, Inspectoratul pentru situații de urgență Timiș a fost solicitat să intervină în apropierea localității Crivina de Sus, la un incendiu de pădure, incendiu care s-a extins din localitatea Lăpugiu de Sus, județul Hunedoara.

În acest moment, se intervine pentru stingerea incendiului cu 16 pompieri din cadrul ISU Timiș, 5 voluntari din cadrul SVSU Petroasa, 12 persoane de la Ocolul Silvic Coșava, 4 persoane de la Ocolul Silvic Stejarul și 16 localnici.

Intervenția este îngreunată din cauza terenului accidentat care nu permite accesul cu autospecialele de stingere, pompierii acționând cu moto-suflante, pliciuri pentru stins incendii și lopeți, de intensitatea vântului și de solul uscat, din cauza precipitațiilor reduse din zonă.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 30 ha. Arde litiera pădurii, resturi vegetale și lemnoase, pășune împădurită și liziera pădurii.

Din fericire, până în acest moment, nu a fost afectat coronamentul arborilor.

Pompierii împreună cu voluntarii și localnicii lucrează continuu, de mai bine de 12 ore pentru limitarea și stingerea incendiului.

Comments

comments

About the Author