Iată cine sunt criminalii lui Mihai

Posted on iun. 15 2021 - 9:29pm by petre

Procuratura din Amines a anunțat marți de dimineață că i-a prins pe criminalii lui Mihai, șoferul român de TIR asasinat în parcare, acum o lună, în Franța. E vorba despre doi tineri de 27 de ani, scrie France Bleu.

 

Doi bărbați de origine kurdă irakiană în vârstă de 27 de ani au fost arestați pentru asasinarea șoferului român, într-o parcare de pe autostrada A 28, pe 16 mai. Cei doi l-au omorât pe Mihai Spătaru cu un cuțit.

Unul dintre presupușii criminali a fost arestat în regiunea Rouen, celălalt în Grand-Synthe, în nord. Cei doi sunt urmăriți penal pentru omucidere intenționată și tentativă de jaf cu violență care a dus la moarte.

ADN-ul unuia dintre cei doi bărbați a fost găsit pe o mască chirurgicală lăsată în zona de odihnă a autostrăzii, unde a avut loc crima. Ambii tineri arestați contestă acuzațiile, dar dacă vor fi găsiți vinovați se confruntă cu până la 30 de ani de închisoare.

A murit în brațele soției
Mihai Spătaru avea 38 de ani și în noaptea de sâmbătă spre duminică, 15-16 mai, a fost ucis lângă camionul lui de hoții pe care i-a surprins că-i prădau marfa. Transporta colete din Anglia spre Spania și era coleg de echipaj chiar cu soția lui.

„Am deschis ușa pe partea șoferului și deja l-am văzut cum venea plin de sânge pe lângă remorcă. M-am dat jos din cabină și am început să bat cu pumnii în toate camioanele ce erau acolo. Am zis că totuși poate cineva vorbește franceza și mă uitam la matricolă să văd poate e vreun număr de Franța.”, și-a amintit Liliana noaptea aceea.

Femeia a cerut ajutor mai multor camionagii parcați în aceeași zonă de odihnă, dar, de frică, niciunul n-a deschis portiera, iar Liliana nu vorbea franceză, ca să cheme ajutoare la 112.

Când un alt șofer român a ajutat-o, în cele din urmă, era prea târziu și Mihai n-a mai putut fi resuscitat, fiind declarat decesul.

 

Comments

comments

About the Author