De două luni, partidul lui George Simion AUR depășește în sondaje USR-Plus – cine e pe primul loc

Posted on apr. 15 2021 - 2:10pm by petre

Partidul lui George Simion – Alianța pentru Unirea Românilor – a ajuns pe locul trei în intenția de vot a românilor, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSCOP în luna martie.

Potrivit unui grafic din cercetare prezentat de șeful INSCOP, Remus Ștefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc în opțiunile românilor se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3%.

Ambele partide sunt în creștere față de februarie, dar social-democrații câștigă cel mai mult, aproape 4%.


sursa: Facebook/Remus Ștefureac

În schimb, pe locul trei în sondaje în februarie și martie, se află AUR, cu 15.3%, urmat de Alianța USR-PLUS, cu 14.2%. Atât AUR, cât și Alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș pierd procente față de februarie, dar scăderea mai puternică e la ultimii, aproape 2%.

Pe postarea șefului Inscop nu apare cine a comandat studiul, dar în aceeași perioadă, în luna martie, INSCOP a realizat o serie de cercetări la comanda unei organizații non-guvernamentale – Strategic Thinking Group.

Potrivit informațiilor Libertatea, studiul a fost realizat în perioada 1-12 martie 2021, pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin telefon și are o marjă de eroare de +-2.95%.

 

sursa: Libertatea

 

Comments

comments

About the Author