A început mutarea animalelor de la Zoo Timişoara, după ce primăria a decis închiderea parcului FOTO

Posted on apr. 13 2021 - 10:35am by petre

Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă, începând cu data de 18.12.2020, decizie luată de primarul Dominic Fritz.

În consecință, au fost stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană și îngrijire.

Dintre animalele de la Grădina Zoologică Timișoara urmează a fi preluate 59, de către: Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT ” Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie, Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.

Astăzi, 13 aprilie 2021, a început mutarea în custodie pe perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” din Ploiești-Grădina Zoologică Ploiești a 3 oi, 3 gâște canadiene, 3 pisici sălbatice, 4 ratoni, un coati și un nandu.

Menționăm că activitațile de îngrijire a animalelor din colecție se realizează zilnic de către angajații Grădinii Zoologice până la mutarea/relocarea temporară sau definitivă în condiții de siguranță a acestor animale către alte grădini zoologice partenere.

În total, la Zoo erau 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea a fost aprobată de către consiliul local.

Comments

comments

About the Author