A început goana după combustibil – la benzinării, cozile sunt tot mai mari!

Posted on mart. 9 2022 - 7:35pm by petre

Românii au luat cu asalt benzinăriile, după ce o fotografie cu preţul la motorină undeva în România a stârnit panică în mediul online.

În mai mai multe orașe mari, inclusiv în Timișoara, Cluj, București, Craiova, Brașov, românii au luat cu asalt benzinăriile pentru aș face plinul de frică unei scumpiri masive iminente.

Miercuri seară la Timișoara, la toate stațiile de carburant se făcuseră cozi de zeci și chiar de sute de metri, unii dintre șoferi având în portbagaje canistre și chiar butoaie.

 

Preţul carburanţilor în România a depăşit, la unele stații și la unele sortimente,în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele din Monitorul Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei, conform Agerpres. Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

 

Există însă staţii în care preţurile au urcat şi la 10 sau 11 lei pe litru. Chiar şi aseară, zeci de şoferi din judeţul Cluj au luat cu asalt benzinăriile din oraş. Cineva a răspândit zvonul că de la miezul nopţii preţul carburanţilor va atinge pragul de 10 lei pe litru, iar în curând doar armata va putea alimenta.

În realitate, însă, preţul la benzină şi motorină este între 7,5 şi 7,9 lei pe litru în majoritatea staţiilor de carburanţi operate de marile companii de pe piaţa românească: OMV, Petrom, Rompetrol sau Lukoil. Preţurile pot fi verificate online pe Monitorul Preţurilor.

 

Comments

comments

About the Author