Ziua Națională a României, sărbătorită elegant la Belgrad VIDEO

Posted on Dec 1 2016 - 2:31am by petre

Ambasada României la Belgrad a celebrat, miercuri seara, Ziua Națională a României printr-o recepție oficială organizată în saloanele elegantului hotel Hyatt Regency din capitala Republicii Serbia.

Evenimentul, de o înaltă ținută, s-a bucurat de prezența a aproape 500 de oaspeți invitați ai Ambasadei românești la Belgrad, reprezentanți ai Guvernului și autorităților Republicii Serbia, membri ai misiunilor diplomatice străine la Belgrad, reprezentanți ai comunităților românești din Serbia, reprezentanți ai comunității sârbe din România, reprezentanți ai mediilor de afaceri, oameni de cultură.

Timișoara și comunitatea sârbă din Banat au fost reprezentate de președintele Uniunii Sârbilor din România, de omul de afaceri Iavor Radovancovici, deputatul Slavomir Gvozdenovici, de directorul Muzeului de Artă din Timișoara, Victor Neumann.

Oaspeții au fost întâmpinați de membri reprezentanței României la Belgrad, în frunte cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Serbia, Oana-Cristina Popa.

După intonarea imnurilor naționale ale Serbiei și României, gazda recepției, Oana-Cristina Popa, s-a adresat invitaților cu un scurt discurs despre însemnătatea Zilei Naționale a României și despre relațiile de prietenie și colaborare dintre țara noastră, Serbia și, firește, celelalte state reprezentate prin membri ai misunilor diplomatice la recepția de la Belgrad.

În acest context, ambasadorul României nu a uitat să reliefeze importanța desemnării orașelor Timișoara și Novi Sad drept Capitale Culturale ale Europei în 2021, prilej de intensificare a colaborării dintre cele două țări vecine și prietene.

 

Comments

comments

About the Author