Zilnic, sute de cetățeni amendați la Timișoara și în Timiș pentru mască sau pentru că ies din case fără „motiv”

Posted on mart. 24 2021 - 11:08am by petre

Marți, peste 350 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel au fost desfășurate activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării.

De asemenea, au fost desfășurate activități de verificare a respectării măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități privind deplasarea/circulația în localitățile în care a fost instituită măsura de carantinare zonală, respectiv Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

La activităţi au participat 371 de forţe de ordine, fiind verificate 108 societăți comerciale, precum şi 92 de mijloace de transport persoane, dintre care 65 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 321 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 101.350 de lei. Dintre acestea, 223 de sancțiuni contravenționale în valoare de 71.850 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 94 de sancțiuni în valoare de 27.500 de lei pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulație.

Facem apel la responsabilitate și conștientizare, deoarece fiecare activitate desfășurată contribuie la scăderea numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 inclusiv a interdicțiilor impuse de autorități privind starea de alertă și de carantină zonală, în localitățile de pe raza județului Timiș, unde aceasta este instituită.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Comments

comments

About the Author