Zeci de timișoreni s-au trezit cu mașinile ridicate și alte câteva mii au fost amendați de Poliția locală în ultima lună pentru parcare într-un oraș unde nu există suficiente locuri pentru a parca legal

Posted on mart. 31 2022 - 11:14am by petre

 

Atenție, se ridică din nou autovehiculele parcate neregulamentar!

Peste 3500 de conducători auto sancționați de polițiștii locali de la începutul anului, alți 58 au rămas fără mașini în ultima lună și jumătate

Polițiștii locali acționează permanent pentru luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor oprite sau staționate neregulamentar pe raza municipiului Timișoara, cu atât mai mult cu cât aceste aspecte sunt printre cele mai semnalate de cetățenii orașului.

Pe lângă sancțiuni, de la mijlocul lunii februarie, s-a revenit la ridicarea autovehiculelor care încurcă flagrant traficul rutier sau pietonal, odată cu reorganizarea SDM, prin Serviciul Public de interes local pentru Administrarea Parcărilor Publice – Timpark reluându-se această activitate în colaborare cu polițiștii locali.

Astfel, în ultima lună și jumătate, au fost ridicate 58 de vehicule parcate neregulamentar din zone precum Dr. I. Mureșan – Spitalul Județean, M. Eminescu, Revoluției 1989, Gh. Dima, A. Ipătescu, Dâmbovița, Calea Martirilor, Regele Ferdinand, V. Babeș, Aurel Popovici, Piatra Craiului, Pictor I. Zaicu, Martin Luther și altele.

Alți 3579 conducători auto depistați încălcând legislația în vigoare pe linie de oprire sau staționare au fost sancționați de la începutul acestui an și până în prezent.

Reamintim că sancțiunile prevăzute de OUG 195/2002 sunt de la 290 lei, pentru oprire, și pot ajunge până la 725 lei, pentru staționare, cu 2, respectiv 3 puncte penalizare la permis.

Pentru a evita sancționarea sau chiar ridicarea autovehiculelor, Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația în domeniu, deoarece se acționează zilnic pe această linie.

 

Comments

comments

About the Author