ZECI DE MII DE UNGURI ÃŽN STRADĂ în Budapesta și marile orașe GALERIE FOTO!

Posted on oct. 29 2014 - 12:26am by petre

Zeci de mii de persoane, potrivit presei locale, au manifestat din nou, marți seara, la Budapesta, împotriva unui proiect al Guvernului privind aplicarea unei „taxe pe Internet”, considerat liberticid.Budapesta 1 Budapesta protest internet 2 Budapesta protest internet 3 Budapesta protest internet Budapesta protest Budapesta Gyorr protest Pecs protest Szeged

„Nu vom permite așa ceva”, cânta o mulțime alcătuitădin persoane de toate vârstele, reunităpentru a doua oarăîn ultimele trei zile pe străzile capitalei ungare în pofida unei temperaturi iernatice.

Un proiect al Guvernului condus de Viktor Orban prevede o taxăîn valoare de 150 de forinți (0,50 euro) pentru fiecare gigaoctet transferat, o sumăpe care partidul premierului conservator a promis săo plafoneze la echivalentul a doi euro pe lunăpentru persoanele fizice.

Comisia Europeanăa criticat aspru proiectul.

„Taxa pe Internet este un simbol al autocrației guvernului”, a apreciat marți în fața manifestanților Zsolt Varady, șeful unei rețele de socializare ungare. Mulțimea i-a răspuns strigând „Orban afară”.

Potrivit lui Balazs Gulyas, unul dintre organizatorii acestei mobilizări lansate pe Facebook, proiectul pune în discuție „dreptul la informare”.

ÃŽntr-un domeniu mass-media bulversat de o legislație restrictivădupăsosirea la putere a lui Orban în 2010, „Internetul este partea din media cea mai puțin controlatăde guvern”, a afirmat M. Gulyas pentru AFP în cursul manifestației.

Manifestații au avut loc, marți seara, în alte opt orașe ungare.

 

sursa: Mediafax

foto: MTI

Comments

comments

About the Author