Zeci de bugetari picheteaza Primaria Timisoara si Prefectura Timis * Galerie Foto

Posted on sept. 20 2010 - 9:12am by petre

Bugetarii timisoreni au iesit din nou in strada, pentru a-si exprima nemultumirile cu privire la disponibilizarile din administratie. Angajatii disponibilizati ai Primariei Timisoara picheteaza la aceasta ora cladirea primariei si vor continua pichetarile si in fata Directiei Fiscale, iar de la ora 15 se vor alatura bugetarilor de la Cartel Alfa, la un protest de proportii in fata Prefecturii Timis.

Oamenii vor sa atraga atentia autoritatilor ca nu sunt de acord cu concedierile colective. Potrivit liderilor de sindicat, reprezentantii municipalitatii au emis dispozitiile de concediere inainte cu 30 de zile de la notificarea Inspectoratului Teritorial de Munca, ceea ce nu este legal. Dintr-un total de 206 de disponibilizati, 79 au primit deja dispozitii si preavize.

{becssg}protest{/becssg}

Au primit dispozitii 79 de colegi de-ai nostri. 23 sunt din Primaria Timisoara, 29 de la Politia Comunitara, iar alti 27 sunt de la Directia Fiscala, acestia din urma au primit doar preavize. Deci sunt doua categorii, a spus Tiberiu Negrei, liderul sindicalistilor din Primaria Timisoara.

Mai mult decat atat, sindicalistii spun ca Primaria nici nu a desfiintat toate locurile vacante. Din contra, spune Violeta Mihalache, seful Directiei de comunicare din cadrul Primariei, posturile vacante au fost desfiintate. Au fost desfiintate prin noile organigrame. Sindicatul era in concediu atunci. Cand noi ne luptam impotriva ordonantei, ei unde au fost? Ei trebuiau sa lupte impotriva ordonantei, nu impotriva efectelor, a declarat Violeta Mihalache.

Sindicalistii nu renunta insa, asa ca au iesit in strada si cer suspendarea procedurilor de concediere.

Comments

comments

About the Author