Vladimir Putin, primele declarații după încheierea rebeliunii militare Wagner

Posted on iun. 26 2023 - 9:33pm by petre

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat populaţiei, luni seară, în cadrul unei transmisiuni televizate.

Declarațiile liderului rus au venit după două zile de la rebeliunea grupului Wagner. Putin le-a mulțumit tuturor celor care au stat în calea rebelilor, inclusiv piloților eroi. Cu puţin timp înainte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, preciza că declaraţiile lui Putin „vor determina soarta Rusiei”. Concomitent cu liderul rus, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a făcut la rândul său o serie de declarații importante.

– Mulțumesc serviciilor de securitate și tuturor celor care au stat în calea rebelilor.

– Le mulțumesc acelor soldați și comandanților Grupului Wagner care nu au mers la războiul fratricid și s-au oprit la linie. Veți putea să încheiați un contract cu Ministerul Apărării din RF, să vă întoarceți la familiile voastre sau să mergeți în Belarus. Mă voi ține de cuvânt.

– Dușmanii Rusiei au vrut ca țara să se înece în lupte civile sângeroase, au calculat greșit.

 

PE ACELAŞI SUBIECT
Primele amenințări cu moartea pentru Prigojin, după rebeliunea armată: „Singura soluţie este un glonţ în frunte. Nu există altă variantă”
Prigojin rupe tăcerea la două zile după revolta grupului Wagner şi publică un mesaj audio de 11 minute: „Nu a fost scopul nostru să răsturnăm regimul din Rusia”
Urmările revoltei lui Prigojin: Putin supravieţuieşte rebeliunii Wagner, dar e obligat să cadă la înţelegere – ANALIZĂ
– Toată lumea a fost unită pentru Mama Patrie. Pentru a distruge revolta. Orice încercare de revoltă sau şantaj va eşua.

– Armata Rusiei a dat dovadă de loialitate. Sentimentul patriotic ne-a salvat pe toți.

În curs de actualizare.

Primul mesaj al lui Evgheni Prigojin, la două zile după revolta grupului Wagner
Liderul grupului Wagner Evgheni Prigojin a făcut primele sale comentarii după revolta de sâmbătă. „Nu a fost scopul nostru să răsturnăm regimul”, a spus acesta într-un mesaj audio de 11 minute publicat pe Telegram. Între timp, Rusia verifică dacă serviciile secrete occidentale au fost implicate în revolta mercenarilor Wagner.

 

„Nu a fost scopul nostru să răsturnăm regimul”, a spus Prigojin, potrivit The Guardian. Despre revoltă, el a spus că „societatea a cerut-o” și a adăugat că aceasta a arătat că există „probleme serioase cu securitatea pe întreg teritoriul țării noastre”.

„Ne-am oprit în acel moment, când a devenit clar că va fi vărsat mult sânge”, a continuat el. Prigojin a acuzat încă o dată Ministerul rus al Apărării că a țintit trupele sale cu focuri de artilerie.

Rusia verifică dacă serviciile secrete occidentale au fost implicate în revolta mercenarilor Wagner
Serviciile de informaţii din Rusia verifică dacă în revolta de sâmbăta trecută a mercenarilor Wagner au fost implicate agenţii de spionaj occidentale, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, conform agenţiei TASS preluate de Reuters.

Într-un interviu acordat televiziunii RT, Lavrov a susţinut că ambasadoarea americană la Moscova, Lynne Tracy, a discutat duminică cu mai mulţi oficiali ruşi, cărora le-a transmis „semnale” că SUA nu sunt implicate în revoltă, însă speră că arsenalul nuclear al Rusiei va rămâne în siguranţă, relatează TASS. Ministrul a mai pus pe seama ambasadoarei şi afirmaţia că revolta este o problemă internă a Rusiei,

 

sursa: Observator News

 

Comments

comments

About the Author