VINVEST – MAREA UNIRE A VINURILOR, editia a 15-a, VINVEST Timisoara 2018, in anul Centenarului Marii Uniri

Posted on Feb 11 2018 - 12:22pm by petre

Organizatorii VINVEST, CCIAT si ADAR va dau intalnire la Timisoara, in anul Centenarului Marii Uniri, la a 15-a editie a Salonului International de Vinuri, in perioada 30 martie – 1 aprilie 2018, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara.

Motto-ul evenimentului ” Identitatea vinului romanesc” in cadrul Salonului VINVEST Timisoara 2018.

Marea degustare de la 8 martie 2018, va marca inceputul sarbatorii noastre 100 de ani de vinuri ale Romaniei.

Participantii cu standuri la evenimentul VINVEST CENTENAR vor fi rasplatiti cu Marea Medalie de Aur a Unirii in Vinuri/ CENTENAR 1918 – 2018.

O expozitie de 100 de sticle de vin, 50 sticle din primele editii ale concursului (sustinute de VINVEST) si 50 sticle de vin actuale (sustinute de producatori), cate 2 soiuri/cupaj x 2 sticle, vor prezenta evolutia etichetei, sticlei, capsulei, de-a lungul timpului.

Totodata salonul va marca o reintalnire a producatorilor de vin, o repetitie in avans putem spune, in orasul Timisoara, desemnat Capitala Culturala Europeana 2021, prin care dorim sa accentuam bogatia sectorului viticol in fata unui public international.

Va asteptam in prag de Sarbatoare Pascala, cu vin, vin spumant, distilat, cidru, produse bio, oferte ale turismului viticol.

Importatorii si distribuitorii de vin, producatorii si distribuitorii de utilaje si servicii conexe sunt asteptati pentru a-si face cunoscute ofertele, pe parcursul celor 3 zile ale salonului.

Simpozionul stiintific al tematicii ”Identitatea vinului romanesc”, vernisaje de expozitii artistice, concerte de muzica clasica si populara, manifestari din zona gastronomiei, literaturii, vor constitui pre-evenimente de anuntare, realizate si cu aportul producatorilor inscrisi la salon (furnizarea de sticle de vin)

Un alt eveniment important va fi, desigur, Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, editia a 13-a, in perioada 28 – 29 martie 2018, la Timisoara.

Comments

comments

About the Author