Vin noile autobuze electrice comandate pe vremea primarului Robu – actualul primar a renunțat la culorile alb-violet și a cerut să fie vopsite în galben

Posted on dec. 11 2022 - 3:56pm by petre

În câteva zile pleacă spre Timișoara primele patru autobuze electrice.

Restul de 40 ajung la Timișoara în următoarele luni. Toate sunt cumpărate cu fonduri europene în urma parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării, început de administrația Robu în luna iulie 2018.

Este a doua mare achiziție de mijloace de transport public moderne demarată pe vremea administraţiei Robu: 21 de tramvaie şi 44 de autobuze electrice

Au o capacitate de circa 130 de călători și o durată de funcţionare de minim 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

Contribuția administrației Fritz constă în schimbarea culorilor alb-violet deja tradiționale ale transportului public timișorean din ultimii ani, de pe vremea primei flote de autobuze și troleibuze noi luate în sistem leasing de administrația Ciuhandu.

Astfel, fără o consultare publică (o nouă dovadă că actuala administrație disprețuiește cetățenii acestui oraș) noiele autobuze sunt vopsite în galben și negru.

Comments

comments

About the Author