Vin americanii să cultive cannabis în vestul României

Posted on Feb 1 2018 - 11:25pm by petre

Potrivit Profit.r, PHI Group, fond american de investiții în domeniul resurselor naturale și în agricultură, vrea să cultive cannabis medicinal în zona de vest a României, alături de alte plante considerate curative. Totodată, compania are în plan să deschidă, în aceeași zonă, un centru de wellness destinat celor care caută tratamente naturiste și holistice.

Potrivit Profit.ro, cannabisul medicinal este legal în România.

Informațiile suplimentare vin după ce americanii au anunțat, recent, că vor construi în Transilvania un parc industrial, o centrală electrică pe gaz și sere pentru agricultură organică și plante medicinale, creând în acest sens o companie mixtă cu o firmă românească. PHI Group estimează că acest proiect complex din Transilvania va aduce venituri de 150 de milioane de dolari în anul fiscal 2019. „În cazul serelor, compania se va concentra pe plante medicinale organice precum cannabis medicinal, ganoderma lucidum, castravete amar, șofran și alte ierburi prețioase care pot fi folosite în scopuri medicinale și au prețuri peste cel al altor recolte”, spun reprezentanții companiei.

Compania nu indică numele partenerului român, dar strategia este pregătită în contextul în care, în mai 2017, PHI Group a încheiat un acord angajant pentru preluarea a 51% din acțiunile Maxagro, companie agricolă românească cu sediul la Gătaia.

Comments

comments

About the Author