video Eurodeputații investigheazăla Washington ipoteza supravegherii în masă

Posted on nov. 29 2013 - 7:35pm by petre

O delegație a Parlamentului European s-a deplasat la Washington pentru a clarifica scandalul de spionaj al SUA. Directorul NSA a catalogat acuzațiile de interceptare a convorbirilor telefonice drept false.

Protecția datelor: pentru respectarea vieții private

Noile tehnologii ne permit sărămânem conectați permanent și săpăstrăm contactul cu prietenii, dar aduc și riscuri. Companiile private au posibilitatea de a urmări activitatea online a utilizatorilor, iar guvernele sunt interesate de datele acestora. Pe 21 octombrie, comisia pentru libertăți civile a votat asupra reformei legislației UE în domeniu, ce dorește consolidarea drepturilor utilizatorilor de internet și introduce sancțiuni pentru nerespectarea regulilor.

UE lucreazăacum la schimbarea regulilor în domeniul protecției datelor, pentru a ajuta oamenii săaibăcontrol asupra informațiilor personale.

Legislația actualăUE a fost aprobatăîn 1995 și trebuie adusăla zi pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiilor. Comisia Europeanăa propus în 2012 un nou regulament, care cere reguli unice referitoare la colectarea datelor online pentru ca acestea săfie păstrate în siguranță. Noile reguli mai oferăcompaniilor un cadru clar pentru procesarea datelor.

ÃŽngrijorările legate de activitățile de supraveghere online a europenilor de către SUA a determinat eurodeputații săcearăpe 23 octombrie, într-o rezoluție nelegislativă, suspendarea acordului UE-SUA privind transferul de date financiare – SWIFT.

Washington

Sursa: Parlamentul EU

Comments

comments

About the Author