VIDEO Descinderile la spărgătorii de lux

Posted on ian. 31 2014 - 7:35am by petre

Descinderile la spărgătorii de lux

Arme, bijuterii, aparaturăelectronică, bani și alte bunuri au fost ridicate în urma perchezițiilor efectuate în cursul zilei de ieri, pe raza județelor Timiș și Sibiu.

Ieri, 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J. Timiș, sub coordonarea procurorilor  D.I.I.C.O.T. – S.T. Timiș, au descins la 29 de adrese din județele Timiș și Sibiu, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe.

16 membri ai grupării infracționale sunt suspectați că, în cursul anului 2013, ar fi comis 22 de furturi din locuințe, pe raza județelor Timiș, Caraș-Severin și Sibiu, de unde au sustras bani, arme de foc, bijuterii și alte bunuri. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 1.000.000 de euro.

Înurma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, de la locuințele suspecților, în vederea continuării cercetărilor, patru arme, aproape 250 de grame de bijuterii din aur, mai multe ceasuri, telefoane mobile, aparaturăelectronică, carduri bancare și 20.000 de lei.
Totodată, au fost ridicate mai multe unelte, despre care existăsuspiciuni căau fost folosite la comiterea faptelor.
Au fost identificate și indisponibilizate 13 autoturisme deținute sau utilizate de suspecți, a căror valoare este estimatăla 200.000 de euro.
13 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiș, pentru audieri, șapte dintre suspecți fiind reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și  furt calificat.
Încursul zilei de astăzi, suspecții vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.
La acțiune au participat și polițiști de investigații criminale și ordine publicădin cadrul Poliției Municipiului Timișoara, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Timiș, specialiști criminaliști, polițiști de investigații criminale din cadrul I.P.J. Sibiu și jandarmi.
Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de către D.I.P.I..

Comments

comments

About the Author