VICTORIE! Tezaurul românesc de la Moscova a aterizat azi noapte pe Aeroportul Băneasa – fiecare român va primi câte o jumătate de….

Posted on mart. 31 2019 - 11:00pm by petre

În urmă cu 103 ani, sub amenințarea armatelor invadatoare ale Puterilor Centrale, România a luat decizia grea de a muta tezaurul țării și pe cele ale băncilor private, spre păstrare, în Rusia Țaristă.

Printre valorile istorice și culturale încarcate în cele două transporturi din decembrie 1916 și iulie 1917 se găseau, se apreciază azi, peste 93 de tone de aur, monede din aur și bijuterii din depozitele populației, lingourile din rezerva Băncii Naționale, bijuteriile Coroanei României și bijuterii din casetele de valori ale băncilor private.

O parte a tezaurului a fost returnat în anii socialimului, când între Republica Socialistă România și URSSS existau relații ”tovărășești”, dar grosul tezaurului, adică aurul, nu a fost returnat.

După 1990, noile autorități de la București au provocat la discuții omologii ruși și au constituit o comisie bilaterală care să negozieze chestiunea tezaurului românesc de la Moscova, dar totul s-a dovedit un dialog al surzilor, partea rusă replicând la orice întrebare cu o altă întrebarea: ”care aur, care tezaur?”.

Ultimele mișcări de pe scena geo-politică mondială, însă, dar și cele din politica internă a României, au determinat rușii să ne returneze tezaurul.

Ce s-a întâmplat de fapt? După ce, recent, PSD a propus repatrierea depozitului de aur al României de la Londra, guvernatorul Mugur Isărescu a reacționat și i-a telefonat omologului său rus, rugându-l să facă un gest frumos și să ne dea înapoi aurului de la Moscova, ca să aibă ce să dea de celor de la PSD ca să poată susține programul de guvernare al Vioricăi Dăncilă.

Din păcate, deoarece translatorul de limbă rusă al statului paralel este plecat în concediu în Maldive, colegii săi de la direcția ochiul și timpanul nu au putut să ne furnizeze decât o traducere aproximativă Google Translatea discuției dintre Isărescu și guvernatorul, transcript rus din care am reținut doar câteva elemente cheie – votcă, Putin, djevușka, Deveselu, Iliescu.

Oricum, se pare că lucrurile s-au mișcat foarte repede, dovadă că azi noapte, pe pista aeroportului Băneasa, au început să aterizeze aeronave Antonov 24 încărcate cu lăzi pline cu aur.

Sosirea aurului de la Moscova s-a petrecut nu fără evenimente, vameșii de la Băneasa refuzând să primească monedele oferite suvenir de câtre însoțitorii de bord ruși, având suspiciuni rezonabile că aceștia ar fi fost agenți acoperiți ai DNA. Abia după ce și-au dat seama că toți membrii echipajelor rusești duhneau a votcă, vameșii noștri au intrat în ritmul lde vămuire și au dat undă verde descărcării lăzilor de aur.

Pentru că la acea oră târzie din noapte la Banca Națională nu mai răspundea nimeni nici la telefon, nici la poarta principală, lăzile au fost duse la sediul PSD din Șoseaua Kiseleff, unde luni dimineață se așteptă ca Liviu Dragnea să se întoarcă de la nunta Olguței Vasilescu și să decidă cum se va împărți tezaurul.

Surse neoficiale apropiate conducerii partidului spun că se pune deja problema ca aurulul să fie distribuit poporului, fie direct la secțiile de votare la alegerile euro parlamentare, fie prin intermediul organizațiilor locale ale partidului, fiecare cetățean având asigurat o jumătate de gram de aur, care urmează să fie impozitat, firește.

sursa: PD1A

Acest articol este um pamflet și trebuie tratat ca atare!

Comments

comments

About the Author