Victorie superbă a naționalei feminine de handbal a României împotriva Croației

Posted on Dec 9 2016 - 11:05pm by petre

Echipa naţională feminină de handbal a României a câştigat, vineri, meciul cu reprezentativa Croaţiei, scor 31-26 (15-13), în ultimul meci din grupa D a Campionatului European din Suedia, iar tricolorele s-au calificat în grupa principală.

România a învins Croaţia, în ultimul meci al fazei grupelor, scor 31-26, iar Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 10 goluri şi a declarat la final că cele două puncte cu care tricolorele vor aborda grupa principală, se pot dovedi de aur.

În urma acestui rezultat, România se află pe locul doi, cu 4 puncte, la egalitate cu Norvegia, iar Croaţia nu are niciun punct după trei runde. Tricolorele au pierdut partida cu Norvegia, dar s-ar putea califica de pe prima poziţie, dacă Rusia va învinge Norvegia, de la ora 21.45.

Naţionala României va juca în grupa principală II de la Helsinborg, cu Ungaria, Cehia şi Danemarca.

La Helsingborg, croatele au expediate mai multe şuturi (raport 45-43), dar româncele au avut o eficienţă mult mai bună (72-58 %). Cristina Neagu (10 goluri) şi Eliza Buceschi (7 goluri din 8 încercări) au fost cele mai bune jucătoare ale României, iar Andrea Penezic (8 goluri) şi Zana Maric (7 goluri) s-au remarcat de la Croaţia.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author