VICTOR PONTA SE RETRAGE!

Posted on iul. 12 2015 - 10:55pm by petre

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, printr-o scrisoare adresatăliderilor social-democrați și postatăpe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcție de conducere” în PSD, pânăla momentul în care își va demonstra nevinovăția fațăde acuzațiile care îi sunt aduse în justiție.Ponta Carje

Decizia a fost anunțatăîn contextul în care Victor Ponta este așteptat la DNA, dupăîntoarcerea sa din Turcia.

” Existăînsăși o situație nouă, specială, fațăde care trebuie săreacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot săcer altora săfacăun sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sămi-l asum! Pentru a nu lăsa ca aceastăsituație săafecteze PSD, văaduc la cunoștiințădecizia mea de nu mai ocupa nicio funcție de conducere în Partid pânăla momentul în care imi voi demonstra nevinovăția fațăde acuzațiile aduse (în ce măprivește nu funcționeazăprezumția de nevinovăție prevazutăde Constituție!)”, se spune în mesajul adresat Rovanei Plumb, președintele CN al PSD , lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, precum și membrilor BPN, ai CeXN și Consiliului Național al partidului.

De asemenea, Ponta spune că, dacănu va avea nicio soluție în justiție, care săîi justifice nevinovăția, „pânăla data congresului PSD”, nu va mai candida la nicio funcție și va „lupta din simpla și onoranta calitate de membru de partid”.

„Sunt din 2002 membru PSD și sunt convins căîntreaga mea viațăpoliticăse va desfășura doar alături de acest partid și de valorile pe care le reprezintă. Vreau săvămulțumesc încăo datădvs. și tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-ați făcut-o în 20 Februarie 2010 atunci când m-ați ales ca lider al vostru. Deși erau momente cumplit de grele pentru partid și pentru țară, am reușit în peste 5 ani de bătălii politice săîndeplinim cele mai multe din așteptările românilor care ne-au votat. Ați fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastra ca echipăde conducere a PSD a fost un element determinant”, se mai spune în mesajul lui Ponta.

Ponta face și o proiecție a anului 2016, „un an extrem de important pentru PSD și pentru România”

„Bătălia va fi foarte durăpentru că, iată, toți cei care au slujit și au reprezentat Regimul Băsescu revin azi în funcții și fac ceea ce știu alături de Klaus Iohannis. Iar cei care în mod naiv credeau în noiembrie că«și-au luat țara inapoi» încep săînțeleagăcă, de fapt, altți au profitat de ei ca săpuna iar stăpânire pe România!”, susține Ponta.

Ponta mai spune căPSD a fost singurul partid în care a activat politic, pe care îl „iubește” și cu care se va „mândri” mereu.

„Nu am considerat niciodatăcăpoziția sau funcția mea personalăsunt mai importante decât imaginea și performanța partidului”, remarcăpremierul.

„Și cred cu tărie ca Guvernarea alături de UNPR și ALDE este performantăși în folosul Romaniei. Iar toatăenergia și puterea mea le voi dedica actului de guvernare”, se mai spune în mesajul premierului Ponta către conducerea PSD.

Înmesaj, adresarea lui Ponta către conducerea PSD este:”Stimați colegi, prieteni și camarazi politici”.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author