Victor Ponta nu mai e DOCTOR

Posted on dec. 16 2014 - 1:49pm by petre

Premierul Victor Ponta anunțăcăa trimis o scrisoare către rectoratul Universității București în care notificăasupra faptului cărenunțăla titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București. El arată, într-un mesaj postat pe Facebook, căacesta este un gest pe care trebuia săîl facămai demult, încădin momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar cănu a făcut acest lucru deoarece s-a considerat de bunăcredințăîn argumentele sale la momentul apariției contestării și nu a vrut săamestece planul pur profesional cu cel politic.

Ponta precizeazăînsăîn același timp că, dupăce va părăsi viața politică, își dorește săinițieze un nou demers doctoral, „respectând toate standardele și cerințele de la acel moment”.

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost subiectul unor acuzații de plagiat.

Prezentăm integral scrisoarea trimisăde Victor Ponta către rectoratul Universității București:

Stimate Domnule Rector,
Văscriu pentru a vănotifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia săîl fac mai demult, încădin momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru căm-am considerat de bunăcredințăîn argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut săamestec planul pur profesional cu cel politic.

Dupăce voi părăsi viața politicăîmi doresc săinițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia săfie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fărăa fi perturbat de o temăcare în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecutăde mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintăo amintire excepționalăși regret nespus dacădiscuțiile apărute dupămomentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vărog săluați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,
Victor Ponta

București, 16 decembrie 2014. Înatenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru

Comments

comments

About the Author