Vezi de ce au fost amendați 940 de timișeni!

Posted on feb. 13 2015 - 12:00pm by petre

Timp de patru zile, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 950 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați, 244 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, iar alte 97 pentru indisciplina pietonală. Polițiștii au reținut în vederea suspendării 78  de permise de conducere.

Înperioada 09 – 12 februarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul îndeplinirii priorității naționale în domeniul siguranței rutiere, privind combaterea sistematicăa cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 9 dosare penale pentru infracțiuni rutiere și aplicate 943 de sancțiuni contravenționale, 244 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 138 pentru neutilizarea centurii de siguranță.
Totodată, au fost sancționați 97 de pietoni.

Au fost reținute în vederea suspendării 78 de permise de conducere, dintre 36 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.
Au fost reținutele și permisele șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depășire, semnificația luminii de culoare roșie a semaforului electric și limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Înzilele de week-end, polițiștii se vor afla la datorie, desfășurând activități în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și/sau a unor substanțe și produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Comments

comments

About the Author