Vezi cele mai TARI telefoane mobile lansate de SAMSUNG

Posted on mart. 3 2015 - 1:03am by petre

Samsung a prezentat douănoi modele de smartphone, S6 și S6 Edge, cu carcasămetalicăși ecran extensibil și pe lateralele echipamentului, disponibile începând cu luna aprilie, precum și un nou sistem de plăți numit Samsung Pay, pentru a ține pasul cu competitorul Apple, relateazăBloomberg.

Noile echipamente au ecrane frontale de 5,1 inci, precum modelul S5, și camerăfoto de 16 megapixeli, cu o lentilăspecialăcare îmbunătățește calitatea fotografiilor făcute noaptea.Edge Note galaxy-s6

Ecranul modelului Galaxy 6 Edge se extinde și pe margini, ușurând accesarea aplicațiilor și permițând părților laterale sălumineze, chiar și atunci când este cu fațăîn jos, atunci când utilizatorul primește mesaje sau este sunat. Modelul S6 este dotat doar cu ecran frontal.

„Dacăte uiți la aceste telefoane, este vorba despre o evoluție completă. Totul, de la ecran, culori, finisarea, metal – este o cu totul nouădirecție pe care o abordăm”, a declarat David Kang, vicepreședinte al departamentului de marketing al Samsung.

De asemenea, smartphone-urile includ un sistem de recunoaștere a amprentei, pentru sporirea securității echipamentelor.

Telefoanele pot fi încărcate wireless și, dupăzece minute de alimentare a bateriei, utilizatorii pot folosi echipamentele pentru a vedea clipuri video timp de douăore.

Modelele S6 și S6 Edge lansate de Samsung la Mobile World Congress în Spania vor rula sistemul de operare Android Lollipop de la Google.

Ambele smartphone-uri sunt disponibile cu carcasăaurie, albăși neagră, în timp ce S6 poate avea și culoarea albastru, iar Edge poate avea culoarea verde.

Noile modele includ sisteme de platăcompatibile cu aproximativ 90% dintre cititoarele de carduri. Sistemul Samsung Pay va fi disponibil începând cu al treilea trimestru al acestui an în Statele Unite și Coreea de Sud, înainte ca sistemul săpoatăfi folosit la nivel global.

Înacest sens, compania sud-coreeanăa încheiat deja parteneriate cu MasterCard și Visa și se aflăîn discuții cu bănci mari precum Citigroup, JP Morgan, American Express și Bank of America.

Modelele S6 și Edge vor fi disponibile în peste 20 de țări începând cu data de 10 aprilie.

Compania sud-coreeanăîncearcăsăținăpasul cu competitorul Apple, care a lansat în luna septembrie a anului trecut modelele 6 și 6 Plus cu ecrane mai mari.

Acțiunile Samsung au urcat cu 4,9% luni pe bursa din Seul, în urma prezentării noilor modele de smartphone.

Samsung a pierdut la limită, în trimestrul trecut, poziția de lider pe piața globalăa aparatelor smartphone, fiind egalat de Apple. Ambele companii au livrat în trimestrul încheiat în decembrie 74,5 milioane de smartphone-uri, echivalente cu o cotăde piațăde 19,6%, potrivit estimărilor Strategy Analytics.

Înultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Samsung a scăzut cu 27%, la 5.290 miliarde woni (4,8 miliarde dolari). Profitul operațional al diviziei de telefoane mobile s-a redus cu aproape douătreimi, la 1.960 miliarde woni (1,8 miliarde dolari).

Înschimb, rivalul Apple a înregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului fiscal 2015 (intervalul octombrie-decembrie 2014), în urcare cu 38% fațăde aceeași perioadădin 2013, datorităvânzărilor noilor modele de iPhone-uri lansate în luna septembrie a anului trecut.

Vânzările de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu același interval din 2013, la numărul record de 74,5 milioane de unități, peste așteptările analiștilor. care estimau căApple va livra 64,9 milioane de unități. De asemenea, cifra este mai mare decât volumul de vânzări de iPhone-uri din întregul an fiscal 2011, când Apple a livrat 72,3 milioane de unități.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author