Vezi care va fi cel de-al doilea oraș din România care va avea metrou

Posted on ian. 3 2015 - 11:51am by petre

Construcția unei magistrale de metroul ar putea începe în 2015 și ar urma sălege centrul orașului de aeroport, conform autorităților locale din cel mai mare oraș din vestul țării,

Metroul din Timișoara ar putea avea cinci stații: Gara de Nord, Iulius Mall, Gara de Est, Grădina Zoologică, Aeroport, ar fi declarat Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara. Acesta spune căsoluția mutării transportului urban în subteran este singura soluție viabilăpentru oraș, potrivit Mediafax vare citeazăGândul.

„Municipiul Timișoara este rupt în douăla ora actualăde liniile de tren. Situația creeazămari disfuncții, întrucât numărul de traversări ale acestor linii este foarte redus –douăsubtraversări și douătreceri la nivel- sensibil mai redus chiar decât numărul trecerilor peste Bega, la rândul lor departe de a fi suficiente„, aratăNicoale Robu. Acesta spune căare trei soluții pentru rezolvarea problemei transportului în Timișoara: ridicarea liniilor de tren pe estacadă, mutarea liniilor de tren în afara orașului sau ducerea liniilor de tren în subteran.

Edilul aratăcăPrimăria Timișoara a realizat o analizădin perspectivătehnică, economică, estetică, funcțională, dar și din punct de vedere al dezvoltării urbane , iar concluzia acestei analize este că  transportul subteran este „soluția optimă„ pentru transport pentru Timișoara.

Specialiștii de la primărie au ajuns la concluzia cămetroul ar aduce douăavantaje. „Pe de o parte, disponibilizarea unui teren de cca 8 km lungime și cca 80 m lățime, pentru realizarea, pe exa est-vest, a unui bulevard ultramodern, într-o zonăcentrală, în imediata vecinătate a centrului istoric, într-o concepție arhitecturalăunitară„, a spus Robu.

sursa: Mediafax
Z

Comments

comments

About the Author