Vecinii unguri mai au puțin și ajung cu autostrada la granița cu România dar nu au la ce se conecta

Posted on feb. 19 2019 - 8:47pm by petre

Maghiarii se apropie cu autostrada de graniţa României, dar nu prea au la ce să se lege. Autorităţile de la noi fac eforturi mari să reînceapă lucrările pe o porţiune de cinci kilometri de la frontieră. Vor neapărat să inaugureze tronsonul anul acesta, anunță Digi24.

La aproape 15 ani de la începutul lucrărilor pentru Autostrada Transilvania, se pregăteşte din nou şantierul pentru o bucată puţin mai mare de cinci kilometri, între Biharia şi Vama Borş. Cinci kilometri şi 350 de metri de şosea rapidă vor costa 29 de milioane de euro.

În zonă au fost mobilizate mai multe utilaje. Acestea nivelează terenul şi pregătesc spaţiul unde vor fi depozitate materialele de construcţie.

Segmentul de cinci kilometri de la graniţă trebuia construit împreună cu altele, de compania americană Bechtel, dar după rezilierea contractului, statul i-a ales pe spaniolii de la Corsan. După un an au renunţat însă la lucrări. Autorităţile au scos din nou la licitaţie şantierul anul trecut, iar segmentul din Bihor a fost atribuit firmei unui om de afaceri din Oradea. Acum, autorităţile au impus un termen clar.

Lucrările la porţiunea de autostradă de la graniţă ar trebui să începă cel târziu în aprilie, dacă sunt gata toate avizele.

Ungaria este foarte aproape să termine autostrada care ar trebui să se continue la noi cu şoseaua rapidă Transilvania. Şoferii cred însă că autostrada se va opri la graniţa noastră.

Autostrada Transilvania, Braşov – Vama Borş, are în proiect peste 400 de kilometri, dintre care au fost terminaţi până acum mai puţin de o treime.

Comments

comments

About the Author