Vaccinarea cu Astra Zeneca, morți suspecte în Italia. Se fac cercetări

Posted on mart. 17 2021 - 9:20pm by petre

În Italia au fost raportate trei cazuri de decese suspecte, toate în Sicilia și unul în Napoli.

Primul se referă la un ofițer al Marinei Militare care era detașat în Augusta (Siracuza), Stefano Paternò , în vârstă de 43 de ani, care a murit în urma unui stop cardiac după ce i-a fost administrată prima doză din serul Astra Zeneca.

Procurorul din Siracuza a deschis o anchetă asupra cazului. Aproximativ zece persoane au intrat în cercul suspecților: de la compania AstraZeneca, până la personalul medical al spitalului militar.

Al doilea caz, asupra căruia procurorul din Catania a deschis un dosar în acest moment fără suspecți, se referă la moartea lui Davide Villa, în vârstă de 50 de ani, agent al echipei mobile care a murit în urmă cu 12 zile după ce a fost vaccinat cu serul din lotul suspect.

O a treia moarte suspectă, cea de la Trapani: procurorii investighează moartea mareșalului carabinier Giuseppe Maniscalco, în vârstă de 54 de ani, care a suferit un infarct la 48 de ore după administrarea vaccinului: autopsia ar fi exclus orice legătură cauză-efect, dar procurorul a decis să dispună examinări histologice suplimentare.

Un alt deces a avut loc la Napoli: un angajat în învățământ în vârstă de 58 de ani, vaccinat cu o doză care nu aparținea lotului suspect a murit, relatează Tgcom24.

Vaccinarea cu Astra Zeneca, morți suspecte în Italia. Se fac cercetări

Agenția Italiană a Medicamentului (AIFA) efectuează toate verificările, analizând documente clinice în strânsă colaborare cu NAS, care efectuează confiscarea dozelor în cauză în toate regiunile.

Decizia de retragere a unui lot, a precizat directorul general al Aifa- Nicola Magrini, „este o măsură de precauție, care va permite inspectarea lotului în detaliu, să se efectueze teste privind calitatea produsului și verificarea circumstanțelor. În același timp, datele sosite de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) sunt liniștitoare.

 

Până la elucidarea cazurilor, Italia a decis să suspende vaccinarea cu lotul suspect de la Astra Zeneca.

Comments

comments

About the Author