Vacanță de coșmar pentru români în Grecia

Posted on aug. 25 2022 - 11:28pm by petre

Vacanţă de coşmar pentru turiştii aflaţi în Grecia în această perioadă.

Meteorologii avertizează că până pe 27 august cel puţin jumătate din teritoriul ţării va fi afectat de ploi torenţiale şi inundaţii.

Două femei au fost salvate în ultima clipă dintr-o casă care a luat foc din cauza unui fulger.

Cerul s-a rupt ieri peste mai bine de jumătate din teritoriul elen. Cantităţi record de precipitaţii pentru luna august au căzut în multe dintre destinaţiile turistice căutate şi de români. În acest scenariu de coşmar s-a trezit şi Felix Romoşan, aflat în vacanţă alături de familie în staţiunea Skala Potamias din Thassos.

 

turist român în Thassos: Vântul a bătut extrem de puternic. Zburau prosoapele şi jucăriile pe plajă. Am văzut maşini inundate, blocate în apă şi nămol şi am auzit de la prieteni că au avut maşinile pline de apă.

Când furtuna s-a mai liniştit, turiştii români şi-au făcut curaj şi s-au întors la plajă.

 

turist român în Thassos: Era un peisaj efectiv ca după război, zburaseră umbrele, şezlonguri, scaune. Terase foarte atractive şi frumos amenajate. Au fost practic reduse la grămezi de lemn şi totul îmbibat în nămol.

 

Furtunile au provocate pagube uriaşe în mai multe zone din ţară
Vijeliile au stricat şi planurile miilor de turişti care se bucurau de vacanţă în Halkidiki, iar în Santorini mai multe maşini au fost prinse într-o alunecare de teren. Cea mai mare cantitate de precipitaţii a căzut în regiunea Attica. Străzile din Atena şi Salonic au fost inundate şi zeci de maşini au rămas blocate în trafic. Şoferii mai ghinionişti s-au trezit cu autoturismele distruse de copaci şi de alte obiecte purtate de rafalele de vânt.

Potopul a fost prevestit miercuri dimneaţă de o trombă marină care s-a format în preajma unei plaje din Mykonos. Insula a rămas acoperită de nori şi ziua şi noaptea. Meteorologii avertizează că ploile torenţiale vor continua încă două zile în mare parte din Grecia.

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author