Ursula von der Leyen: e timpul ca Uniunea Europeană să „se gândească la vaccinarea obligatorie”

Posted on dec. 1 2021 - 11:28pm by petre

 

Este timpul ca Uniunea Europeană să „se gândească la vaccinarea obligatorie” împotriva Covid, a declarat miercuri şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind în acelaşi timp că guvernele statelor membre vor decide acest lucru.

Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă este necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea cazurilor în creştere de COVID-19, precum şi a noii variante Omicron, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Bloomberg.

„Cred că este de înţeles şi potrivit să avem această discuţie acum, cum putem încuraja şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuţii. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuţie care cred că trebuie purtat[, a spus von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă.

Unele ţări europene se gândesc să impună obligaţia privind vaccinarea în condiţiile în care numeroşi cetăţeni încă nu s-au imunizat.

În Germania, Olaf Scholz şi-a exprimat sprijinul pentru a face obligatoriu vaccinul împotriva COVID-19 şi a cerut un vot parlamentar asupra planului.

 

 

 

În schimb, miniştrii sănătăţii se vor întâlni marţi pentru a discuta despre situaţia COVID, iar liderii UE vor aborda problema la următorul summit programat pe 16 decembrie, a adăugat oficialul.

Von der Leyen a menţionat că 77% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi şi că vaccinarea completă şi utilizarea pe scară largă a vaccinurilor de rapel rămân cea mai bună modalitate de a lupta împotriva pandemiei.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author