UPDATE! Mars impotriva infractionalitatii la Timisoara: „Timisoara nu tolereaza infractorii”

Posted on oct. 23 2010 - 10:24am by petre

In jur de 100 de persoane s-au adunat sambata la ora 13:00 in Piata Traian din Timisoara, pentru a porni intr-un mars importriva infractionalitatii. Este vorba despre membriai gruparii Noua Dreapta si ai gruparii Nationaliste Autonome din Timisoara. Chiar in aceste momente, tineri scandeaza „Timisoara nu va vrea”, „Nu vrem sa fim un neam de infractori”,”Timisoara nu tolereaza infractorii” si canta „Noi suntem romani”.

Potrivit reprezentantilor Noua Dreapta, un mars asemantor se desfasoara si in Italia, de gruparea Fortza Nova, care protesteaza improtriva tiganilor din de acolo. La marsul din Timisoara participa si tineri din Arad si din Cluj.

UPDATE!

Cei peste o suta de tineri au trecut prin fata Palatului Administrativ si s-au oprit in Piata Sfantu Gheorghe, unde au citit un discurs.

„Mesajul le este transmis tuturor cetatenilor orasului Timisoara si cetatenilor acestei tari, pentru trezirea la realitate, pentru deschiderea ochilor asupra tuturor pericolelor care incep sa ne pandeasca pe aproape toate strazile Romaniei. Din pacate, infractionalitate a ajuns sa faca parte din viata cotidiana de dupa 89”, ne-a spus Andrei Ursoiu, presedinte Noua Dreapta Timisoara.

Initial, tinerii au anuntat ca nu protesteaza impotriva etniilor, ci pur si simplu impotriva infractionalitatii, care este promovata si de romani, nu numai de tigani, insa, in cele din urma acestia au scandat lozinci si impotriva clanurilor tiganesti din oras.

De cealalta parte, in Piata Traian s-au adunat si persoane de etnie roma. De altfel, odata ce reprezentantii Noua Dreapta au facut public protestul de sambata, pe bancile si pe zidurile cladirilor din piata aufost scrisemai multe mesaje impotriva acestora: „rasism”, „pe aici trece turma”, „nu vrem sa fim un neam de legionari”, „discriminare”, „nationalistii sunt dovada vie a reincarnarii”.

Comments

comments

About the Author