Unii se cred Napoleon, Turcescu se crede acoperit

Posted on sept. 22 2014 - 10:15pm by petre

Bizar. Cred căe cel mai apropiat termen pentru a descrie episodul recent în care a jucat personajul Turcescu.

Dacăîn criminologie existăcrime cu mobil bizar, în piesa penibiliăjucatărecent de Turcescu, nu doar mobilul este bizar, dar și subiectul este inexplicabil.

Conteazăprea puțin, chiar deloc, ce l-a determinat pe Turcescu săse developeze, bizar este faptul căomul chiar se crede ofițer acoperit.

Acoperit de cine, sau de ce? Ca sădovedeascăabureala cu ofițerul, Turcescu a prezentat douăcopii dupăniște documente care nu există. Un fluturaș de salariu și un livrat militar grosolan produse la xerox.

Nu știu ce șocuri i-ar fi putut provoca lui Turcescu apropierea, searăse seară, de domnișoara Pora, dar nu cred căa fost chiar atât de afectat încât săne considere pe toți tâmpiți.

Ce fluturaș de salariu? Pai ce, agenții acoperiți primesc banii pe fluturaș?  Mai nou li se dau și livrete, adicălegitimație de spion???

Și, mai ales, cum adicăofițer acoperit al Armatei. Care armată, din ce țară?

Mărturisesc ca nu-i mai urmăresc de mult pe ciudații de la postul tv respectiv, pentru cănu măpasioneazătrompetele nimănui și nici slugoii fanatizați, prefer săurmăresc jurnaliști adevărați, cu opinii proprii, cu argumente, cu demnitate, indiferent de culoare și tabără.

Aseară, însă, în virtutea profesiei, am fost nevoit săvăd reluarea parodiei cu Turcescu, pentru a încerca săînțeleg ce se petrece, chiar dacăașa ceva nu se poate înțelege cu instrumentele raționalului.

E adevărat, Turcescu mi s-a părut tulburat, de parcăar fi avut o revelație. Dacărevelația existăși e de origine divină, e bine. Poate mascarada se va termina și omul își va găsi pacea. ÃŽi doresc asta.

Poate scapăși de coșmarul în care colegii de breaslăîl descoperăcând este avansat  ofițer prin decret prezidențial, deși nu a făcut nici o orăde armată.

Sau poate de aici i se trage, de când era agentul acoperit al lui Traian Băsescu și apoi a devenit ofițer de carton, pe banii amărîților pe care îi intoxica.

Bine, măcar, cănu mai e jurnalist acoperit.. Chiar dacătoatămascarada cu ofițerul acoperit e o manevrăde intoxicare,  developarea rămâne.

Comments

comments

About the Author