Un orășel superb de munte din Italia oferă case cu 50 de euro chirie și 2000 de euro cadou celor care vor să trăiască acolo – ce s-a întâmplat după anunțul primarului

Posted on Mar 18 2018 - 2:55pm by petre

„Viaţa e simplă, aerul curat şi mâncarea sănătoasă”, a declarat pentru cotid ianul britanic Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant.

În nordvestul Italiei, un primar al unui orăşel din munţi îi oferă oricărui adult care este dispus să se mute acolo nu mai puţin de 2000 de euro.

Bormida este un sat idilic din Liguria a cărui populaţie de doar 394 de rezidenţi speră să primească un influx de cetăţeni. Altfel depopularea ar putea ameninţa existenţa localităţii.

Detaliile încă nu au fost stabilite, dar un consilier local a declarat pentru The Guardian că „oricine e binevenit să trăiască aici”.

Pe lângă suma de 2000 de euro, Primarul Daniele Galliano promite să aibă case pentru închiriere cu doar 50 de euro. Totuşi, nu sunt prea multe lucruri de făcut în Bormida. Aici sunt doar patru restaurante şi o biserică.Bormida Italia Lac Bormida Italia munte Bormida Italia Bormida
După ce primarul a publicat anunţul pe Facebook, mulţi oameni s-au grăbit să răspundă. O persoană a spus chiar că ar renunţa la bonusul de 2.000 de euro dacă i se oferă, în schimb, un loc de muncă stabil.

„Viaţa e simplă, aerul curat şi mâncarea sănătoasă”, a declarat pentru cotidianul britanic Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant.

Un plus pentru sat este faptul că Liguaria este foarte aproape de destinaţia populară Cinque Terre.

După publicarea anunțului, anul trecut, mii de oameni din întreaga lume au contactat primăria din Bormida, interesați de oferta primarului.

sursa BusinessMagazin.ro

Comments

comments

About the Author