Un orășel din Italia oferă 2000 de euro și case cu chirie mică pentru oricine se mută acolo FOTO

Posted on Ian 27 2018 - 9:25pm by petre

Un orășel din Italia oferă 2000 de euro și case cu chirie mică pentru oricine se mută acolo FOTO

Un orăsel idilic din Italia, înconjurat de dealuri și păduri verzi, se oferă să plătească oricui (inclusiv străinilor) pană la 2.000 de euro pentru a se stabili acolo.
Primarul orașului Candelă, din regiunea sudică a Italiei, Puglia, dorește să crească numărul locuitorilor din orașul său, odată cunoscut sub numele de „Micul Napoli” pentru străzile sale aglomerate, dar care și-a văzut populația scăzută de la peste 8.000 la doar 2.700 de astăzi. Candela harta Candela candela-italy-2

Orașul oferă 800 de euro pentru persoane singure, 1,200 euro pentru cupluri, 1500 euro sau 1800 euro pentru familiile cu trei membri și 2 000 euro pentru familiile de patru pană la cinci persoane, care sunt dispuse să se mute la Candelă și să imbrătiseze la dolce vită, potrivit CNN Travel.

Tineretul din Candelă a căutat din ce în ce mai mult locuri de muncă și oportunităti în altă parte, astfel că fără venirea altor oameni aici, Candelă riscă să devină unul dintre numeroasele orașe fantomatice ale Italiei-deci autoritătile au fost obligate să ia măsuri drastice.

Locuitorii noi trebuie să trăiască permanent în sat, să închirieze o casă cu chirie foarte mică și să aibă un salariu de cel puțin 7 500 de euro pe an, a explicat Stefano Bascianelli, viceprimarul.

„Nu vrem că oamenii care se întâlnesc aici să se gândească să trăiască din veniturile primăriei, toți locuitorii noi trebuie să muncească și să aibă un venit”, a spus el.

De asemenea, orașul are în vedere să ofere credite pentru creearea de ferme pentru noii săi rezidenți.

Șase familii din nordul Italiei s-au mutat în oraș, în timp ce alte cinci au solicitat această schemă. Dar ofertă este deschisă și străinilor.

Comments

comments

About the Author