Un norvegian s-a îndrăgostit pe Facebook de o româncă. Vezi cât de scump l-a costat povestea

Posted on Iun 16 2017 - 12:24pm by petre

Povestea deja clasică de amor pe internet. O tânără din Timișoara s-a împrietenit pe Facebook de un bărbat din Norvegia. Nordicul s-a îndrăgostit de fată, cu care avea lungi sesiuni de conversații amoroase pe serviciul de mesagerie al rețelei, pânâ când fata i-a spus că e în mare necaz, după un accident, și i-a sugerat că are nevoie de niște bani ca să achite cheltuielile medicale. Și i-a tot cerut până când  s-au adunat ”niște” 30.000 de euro pe care omul i-a trimis, convins că își salvează iubita….

Au intrat apoi pe fir polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. care au efectuat patru percheziții, în județele Timiș și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciune.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2 laptopuri, o tabletă, un aparat foto, 4 telefoane mobile, carduri de memorie, cartele telefonice și dispozitive optice de stocare a datelor.
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 3 persoane, cu vârste între 23 și 32 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și înșelăciune.

În fapt, în cursul anului 2015, unul dintre membrii grupării, o femeie de 23 de ani, ar fi intrat pe Facebook în dialog cu un cetățean norvegian iar după o perioadă discuțiile ar fi luat o turnură privată și, sub diferite pretexte, bărbatul ar fi fost determinat să trimită bănuiților diferite sume de bani.

Banii au fost remiși prin intermediul serviciilor de transfer rapid.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2 laptopuri, o tabletă, un aparat foto, 4 telefoane mobile, carduri de memorie, cartele telefonice și dispozitive optice de stocare a datelor.

Cei în cauză au  fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Vâlcea.

Comments

comments

About the Author