Un MIRACOL s-a produs în timpul vizitei Papei Francisc la Napoli

Posted on mart. 22 2015 - 11:51am by petre

Papa Francisc a vizitat, sâmbătă, orașul Napoli, dar și periferia acestuia, unde oamenii se aflăsub controlul celebrei Mafii italiene – Camorra, iar în timpul slujbei ce a avut loc la catedrala din Napoli arhiepiscopul orașului, Crescenzo Sepe, a declarat căs-a produs un miracol în prezența Suveranului Pontif, informeazăwww.nbcnews.com, citat de Mediafax.

Patronul orașului Napoli este Sfântul Ianuarius (Gennaro), un martir din secolului al IV-lea, al cărui sânge este păstrat de secole sub formăde pudrăîntr-un suport de sticlă, în catedrala orașului. Locuitorii orașului cred că, de trei ori pe an, ei sunt martorii unui miracol atunci când sângele păstrat în fiolăse lichefiazăcu ocazia unor sărbători sau evenimente, dupăce oamenii se roagăintens.

De data aceasta, Crescenzo Sepe a anunțat în timpul slujbei, dupăce Papa Francisc a sărutat relicva celebră, căsângele sfântului Ianuarius „s-a lichefiat pe jumătate”.

„ÃŽntr-un semn căSfântul Gennaro îl iubește pe papă… sângele este deja pe jumătate lichid”, a declarat arhiepiscopul, arătându-i Suveranului Pontif „minunea” în aplauzele enoriașilor prezenți.

Papa Francisc a părut surprins de anunțul făcut de cardinal, el declarând apoi zâmbind: „Arhiepiscopul a spus căsângele este doar pe jumătate lichid. Se pare căsfântul ne iubește doar pe jumătate. Trebuie sădevenim mai buni pentru ca el săne iubeascămai mult”.

Potrivit sursei citate, sângele păstrat în catedrala din Napoli nu a devenit lichid atunci când aceasta a fost vizitatăde Papa Benedict.

Sf. Ianuarius, care a murit în urma persecuțiilor din timpul ÃŽmpăratului Dioclețian, este patronul orașului Napoli.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author