Un medic îl face praf pe Raed Arafat: „în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului”

Posted on mart. 17 2021 - 1:25pm by petre

Doctorul Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galați, l-a criticat pe șeful DSU Raed Arafat pentru măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Cadrul medical a adus în discuție restricțiile de circulație pe timpul nopții, precum și faptul că mall-urile și pârtiile sunt încă deschise.

„V-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO!”, a întrebat, retoric, Sorin Bivolaru.

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr.Aristide Serfioti” Galaţi

„În loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor”, a scris pneumologul pe pagina lui de Facebook.

Postarea pneumologului a fost distribuită de peste 700 de ori, în mai puțin de 24 de ore de la publicare. De asemenea, peste 1.000 de persoane au apreciat mesajul pentru secretarul de stat Raed Arafat.

„Bună seara Dl. Arafat!

Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului!

Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi!

Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE!

Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline!

Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise?

Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșiri din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului?

Răspunsul e NU!

Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..

– v-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură!

– ați recomandat lucrul în ture. Hmmm… Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19?

– în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceți, găsim o soluție? Mai valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii își fac treburile liniștiți..

Ar mai fi câte una alta de zis, dar na… nu citiți dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galați, în caz că aveți întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2”, a scris dr. Sorin Bivolaru pe Facebook.

Comments

comments

About the Author