Un bloc din Timișoara, lovit de trăsnet – zeci de pompieri au intervenit, locatarii au fost evacuați

Posted on iul. 16 2021 - 11:23am by petre

În contextul avertizării *Cod Portocaliu* de fenomene meteo periculoase, valabil pentru județul Timiș, în intervalul 15.07.2021, ora 16:00 – 16.07.2021, ora 06:00, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş au fost solicitate să intervină, în jurul orei 23:29, pentru lichidarea unui incendiu la o locuință lovită de trăsnet, în localitatea Beregsău Mare.

12 pompieri au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălțime și un echipaj SMURD.

Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, incendiul afectând acoperișul, podul și camerele de la etajul 1 al locuinței.

În timp ce se deplasau către incendiu, un echipaj de pompieri au fost nevoiți să intervină pentru degajarea a doi copaci doborâți de vânt pe partea carosabilă, pe drumul național DN 59A, între localitățile Săcălaz și Beregsău Mare.

De asemenea, în jurul orei 00:40, un alt incendiu provocat de un trăsnet a avut loc în municipiul Timișoara, pe strada Steaua.
Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 30 mp la nivelul acoperișului unui bloc de locuințe cu 2 etaje.

25 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime și un echipaj SMURD au intervenit de urgență. Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul nu s-a extins și la locuințe, fiind localizat la nivelul acoperișului.

Din imobil s-au evacuat 16 persoane care, din fericire, nu au necesitat îngrijiri medicale.

Pe tot parcursul nopții, pompierii militari timișeni au fost în alertă pregătiți să intervină în orice situație de urgență.

Comments

comments

About the Author