Un avion Boeing 737-300F a ieșit de pe pistă

Posted on sept. 24 2022 - 7:47pm by petre

Un avion Boeing 737-300F aparținând companiei West Atlantic a avut probleme la aterizarea pe Aeroportul Montpellier, din Franța. Pilotul nu a mai putut controla avionul și, după ce a depășit capătul pistei de aterizare, s-a oprit pe marginea unui lac din apropiere!

Aeronava decolase de la Paris, de pe Aeroportul Charles de Gaulle.

Site-ul airlive.net a informat despre incidentul petrecut sâmbătă, 24 septembrie, în jurul prânzului, pe pista Aeroportului Montpellier din Franța.

Din câte se pare, aeronava (înregistrată cu indicativul de zbor SW5745) a depășit zona de la capătul pistei 12L în timp ce ateriza și a ajuns să se „odihnească” într-o zonă a lacului din apropierea aeroportului. La locul incidentului au venit imediat 60 de pompieri, care au securizat perimetrul.

Biroul francez pentru Siguranța Aeriană a deschis o anchetă asupra incidentului. Ca o primă măsură, s-a decis închiderea completă a Aeroportului Montpellier. Chiar dacă nu au fost raportate victime, aeroportul este închis pe termen nelimitat pentru zborurile comerciale și de marfă, ca măsură de securitate.

 

Comments

comments

About the Author