Ulise se reintoarce la Teatrul Maghiar

Posted on sept. 22 2010 - 5:15pm by petre

O intalnire eveniment. Asta le propune Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely timisorenilor, care sunt asteptati astazi cu un spectacol… altfel. Joi, de la ora 19, in Sala Mare a TMST va fi repus in scena Intoarcerea lui Ulise, un spectacol impresionant prin tematica si abordare, in regia lui Balzs Zoltn, care reuseste sa combine cu aceasta ocazie, intr-un mod surprinzator, teatrul cu muzica de opera.


Regizorul, care este si directorul companiei de teatru Maladype de la Budapesta, propune publicului o revizuire a lui Ulise. Productia Teatrului Maghiar nu foloseste numai naratiunea homerica, cum s-ar parea la prima vedere, ci are la baza textul romanului Pace in Itaca de Mrai Sndor, completat de minunata opera baroca cu titlul Intoarcerea lui Ulise, semnata de Claudio Monteverdi.
La realizarea spectacolului au contribuit artistii Velica Panduru, care semneaza scenografia spectacolului, Szll?si Andrs coordonatorul miscarii scenice, compozitorul Cri Tibor si actorii Balzs Attila, Farag Zn, Bandi Andrs Zsolt, Aszalos Gza, Molnos Andrs Csaba, Kiss Attila, Szilgyi gota, Tank Erika, Tokai Andrea, Magyari Etelka, L?rincz Rita si Pll Anik Katalin.
Dupa spectacol, publicul timisorean are ocazia de a dialoga cu actorii din distributie si cu regizorul.

Comments

comments

About the Author