Ucrainienii au lovit cu rachete două platforme petroliere marine confiscate de ruși – rușii lovesc năprasnic orașele din sud VIDEO

Posted on iun. 20 2022 - 6:54pm by petre

Invadată de aproape patru luni de armata lui Vladimir Putin, Ucraina rezistă încă ofensivei ruse. Luptele continuă în regiunea Donbas, iar Volodimir Zelenski a declarat că inamicul Kievului şi-a concentrat cea mai mare parte din trupe către Harkov, în Zaporojie, unde ţintesc infrastructura legată de industria combustibilului.

În aşteptarea răspunsului Consiliului European cu privire la statutul de candidată la aderarea la Uniunea Europeană, preşedintele ucrainean a precizat că urmează „o săptămână istorică” pentru ţara sa. Zelenski se așteaptă ca atacurile Rusiei să se intensifice odată cu summitul UE. Luni, Ucraina a anunţat că a pierdut controlul asupra unei localităţi de lângă oraşul-cheie Severodoneţk, în vreme ce UE acuză Moscova de „crimă de război”, făcând referire la blocarea cerealelor în porturile de la Marea Neagră.

Un depozit alimentar din Odessa a fost distrus în urma unui atac cu rachete rusești
Un depozit de alimente din portul Odesa de la Marea Neagră a fost distrus luni într-un atac cu rachete rusești, dar niciun civil nu a fost ucis, a declarat armata ucraineană, potrivit Reuters, notează Mediafax. Comandamentul operațional „Sud” a declarat că forțele ruse au tras 14 rachete asupra sudului Ucrainei în timpul unui asalt de trei ore „în furie neputincioasă față de succesele trupelor noastre”. Armata rusă nu a comentat rapoartele.

Explozii au zguduit Odesa după ce șeful instalat de Rusia în regiunea Crimeea, anexată de Moscova în 2014, a declarat că forțele ucrainene au atacat platformele de foraj deținute de o companie de petrol și gaze din Crimeea în Marea Neagră, în largul coastei sudice a Ucrainei. Trei persoane au fost rănite, iar șapte muncitori au fost căutați, a precizat el într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram. Agenția de știri rusă RIA Novosti a declarat că platformele de foraj se aflau la 71 km de Odesa. Reuters nu a putut verifica imediat rapoartele privind atacul.

Comments

comments

About the Author