Tranzacția anului din România și din Europa Centrală! Vezi ce a mai cumpărat Auchan

Posted on ian. 8 2015 - 11:28am by petre

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea de către grupul francez Auchan a 12 hipermarketuri și galerii comerciale operate de retailer, tranzacția estimatăla peste 260 milioane euro fiind una dintre cele mai mari de pe piața de retail din Europa Centralăși cea mai mare din România din 2014.

„Operațiunea se va realiza prin preluarea controlului unic de către Auchan asupra Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro Imobiliare Investment și a activelor și contractelor aferente activității de închiriere desfășuratăîn Centrul Comercial Pitești de către Rolast. Auchan achiziționeazăfirmele prin preluarea a 100% din părțile sociale ale acestora și prin dobândirea dreptului de proprietate asupra activelor din Pitești, dupăce firmele încheie un proces de divizare, prin care se vor înființa noi societăți, care vor prelua restul activelor netranzacționate, pentru a transfera către Auchan doar cele 11 hipermarketuri și galerii Comerciale, precum și activele din Pitești”, se aratăîn decizia Consiliului Concurenței.

Spațiile preluate sunt din Timișoara (2), Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galați, Ploiești, București Berceni, Constanța, București Pallady și Pitești.

Tranzacția implicătransferul către Auchan a 12 centre comerciale, incluzând spațiile în care își desfășoarăactivitatea hipermarketurile operate în prezent de acesta, prin contracte de închiriere sau subînchiriere încheiate de către real,- Hypermarket Romania SRL (firmăpreluatăde Auchan în anul 2013), precum și spațiile aferente galeriilor comerciale închiriate în prezent către terți, spațiile comune aferente și activitatea constând în prestarea serviciilor de închiriere.

„Se emite prezenta decizie de neobiecțiune privind concentrarea economicărealizatăprin preluarea de către Auchan România a controlului unic asupra societăților Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro Imobiliare Investment și asupra activelor și a contractelor aferente activității de închiriere desfășuratăîn centrul comercial Pitești de către Rolast, constatând că, deși operațiunea cade sub incidența legii, nu existăîndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, se mai spune în decizie.

Auchan a deschis în decembrie al 32-lea magazin din România, fiind prezent în 18 orașe și mai are în construcție un centru comercial la Brașov. Retailerul are peste 11.000 de angajați.

Grupul a finalizat în prima parte a anului trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumpărate de la grupul german Metro în 2012, dupăo investiție de 40 milioane euro.

Dupăintegrarea acestor hipermarketuri, Auchan România a încheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fărătaxe, de peste douăori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan și Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.

Potrivit unor informații anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket în România, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author