TRANSMISIUNE LIVE! TEROARE în capitala CANADEI – zeci de focuri de armăîn fața Parlamentului și la un memorial al eroilor

Posted on oct. 22 2014 - 7:34pm by petre

Focuri de armăau fost trase, miercuri, în centrul orașului Ottawa, în fața Parlamentului și la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis, anunțăsurse citate de postul CBC. Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla în Parlament în momentul incidentului armat produs miercuri, dar a părăsit zona în siguranță, anunțăsurse citate de CBC. Potrivit FBI, membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri cu privire la comiterea de atacuri în Statele Unite și Canada.

UPDATE 20:13 – Guvernul canadian confirmămoartea unui militar în atacurile de la OttawaCanada Shooting

Militarul rănit în incidentul armat de la Memorialul național al eroilor canadieni a decedat la spital, iar un agent de pazăde la Parlament este rănit, anunțăJason Kenne, ministrul canadian al Dezvoltării Sociale.

„Transmitem condoleanțe pentru militarul ucis; rugăciunile noastre sunt pentru agentul de securitate de la Parlament care a fost rănit. Canada nu va fi terorizatăsau intimidată”, a spus Jason Kenne.

UPDATE 19:43 – FBI: Grupul terorist Stat Islamic are planuri privind atacuri în Statele Unite și Canada

Membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri în Statele Unite și Canada, anunțăBiroul Federal american de Investigații (FBI), cerând autorităților sărămânămobilizate, pe fondul atacurilor de la Ottawa.

Potrivit FBI, serviciile secrete au interceptat de curând conversații ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unități militare din Statele Unite și Canada.

FBI a cerut autorităților americane săfie vigilente, precizând căoferăasistențăserviciilor de securitate canadiene.

UPDATE 19:11 – Incidente armate în cel puțin trei zone din Ottawa – poliție

Incidente armate au fost semnalate în cel puțin trei zone din Ottawa, miercuri dimineață, autoritățile căutând mai mulți bărbați înarmați, dupăce un militar și un atacator au murit, relateazăCNN.

Potrivit CNN, persoane înarmate au deschis focul la Memorialul național de război, la sediul Parlamentului și în centrul comercial Rideau.

Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliția, la Parlament, iar un militar a fost împușcat mortal la Memorialul național de război.

Autoritățile cautămai mulți indivizi înarmați.

Cel puțin 20 de focuri de armăau fost trase, miercuri dimineață, în incinta Parlamentului Canadei.

UPDATE 18:31 – Un atacator a fost ucis în interiorul Parlamentului din Ottawa

Un atacator a fost ucis în interiorul Parlamentului canadian dupăce un soldat a fost împușcat la un memorial al eroilor din Ottawa, relateazăCBC News în pagina electronică.

Postul de televiziune susține căare confirmarea căunul dintre atacatori este mort, însăexistătemeri căar fi implicați mai mulți. Poliția și martorii oculari anunțăcăau fost mai multe focuri de armăîn mai multe zone din jurul Parlamentului.

UPDATE 18:10 – Cel puțin 20 de focuri de armăau fost trase în Parlamentul Canadei – AFP

Cel puțin 20 de focuri de armăau fost trase, miercuri dimineață, în incinta Parlamentului Canadei, poliția căutând unul sau doi indivizi înarmați, relateazăAFP.I

„Un bărbat a intrat alergând în Parlament. Era urmărit de polițiști înarmați și toatălumea s-a adăpostit”, a declarat Marc-André Viau, un angajat al Parlamentului. „Cel puțin 20 de focuri de armăautomatăau fost trase în Parlament”, a spus el.

Un cameraman al Radio Canada a numărat aproximativ 50 de focuri de armă.

Doi bărbați având arme de vînătoare sunt căutați, a relatat presa canadiană.

Potrivit AFP, incidentul armat a început la un memorial al eroilor situat în apropierea Parlamentului. Un militar a fost rănit grav la memorial și este supus manevrelor de resuscitare.

Conform publicației The Telegram, focuri de armăau fost trase în fața Parlamentului canadian, iar agenții de securitate îl cautăpe autor.

Sediul Parlamentului a fost închis în urma incidentului armat.

Comments

comments

About the Author