Traian Băsescu a rupt tăcerea la congresul PMP! Udrea, absentă

Posted on feb. 8 2015 - 1:47pm by petre

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, căvrea săfie „un partener pentru PMP” și i-a mulțumit public președintelui autosuspendat al partidului, Elena Udrea, precizând căapreciază”delicatețea” acesteia de a nu fi prezentăla eveniment.

„…chiar dacănu este, țin să-i mulțumesc. Apreciez delicatețea de a nu fi în sală. Sper săaibăcondiții corecte săse apere. Sper săîmi confirme încăo datăcăeste om cinstit”, a spus Băsescu despre Udrea.

Înceeea ce privește relațiile sale cu PMP, fostul președinte al României a spus căvrea săfie „un partener” al formațiunii. „Vreau săvăfiu partener/ Văvoi pune la dispoziție experiența mea, dar nu văvoi conduce”, a subliniat Băsescu.

„Sunt convins căpartidul va crește și va fi un etalon”, a spus Băsescu despre PMP, partid care „trebuie săse afirme drept capabil de soluții teoretice și acțiune practicăpentru modernizarea României și consolidarea statului de drept”.

Băsescu a adăugat căPMP a trecut „pragul” la ambele scrutinuri de anul trecut, ceea ce este „excepțional”.

Fostul președinte a fost primit cu aplauze și scandări „Băsescu, Băsescu!”, iar delegații i-au spus „Bine ați venit”.

Băsescu: Am venit la congres pentru că”era obligatoriu săies public și să-mi apăr mandatul ”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică, la congresul PMP, căunul dintre motivele pentru care a venit la aceastămanifestare este căa dorit să-și apere mandatul de președinte al țării, arătând cănimeni nu poate să-i apere mandatul mai bine ca el.

Băsescu le-a spus reprezentanților PMP că, oricât ar fi de prins cu nepoțeii, „este furibundăpropaganda de demolare” a ceea ce s-a întâmplat din 2004 pânăîn 2014, adicăîn timpul mandatului său de președinte al României.

„Era obligatoriu săies public și să-mi apăr mandatul”, a spus Traian Băsescu, arătând căacest lucru nu poate fi lăsat pe mâna „televiziunilor lui Voiculescu, a lui Ghițăsau a lui Gâdea”.

„El (mandatul n.r.) trebuie apărat de mine, pentru căeu știu câtăumilințăam îndurat în zece ani pentru a-mi duce mandatele pânăla capăt și pentru a face ca România din 2010 sănu mai semene cu România din 2004. Nimeni nu poate să-mi apere mandantul mai bine ca mine”, precizat Băsescu.

El a arătat că, dacănu era congresul PMP, atunci el ar fi avut o apariție publică.

Băsescu a vorbit apoi despre programul politic al PMP și despre prioritățile pe care acest partid ar trebui săle aibăîn vedere, enumerând în acest sens consolidarea statului de drept și arătând căîn acest caz „existăriscuri” săfie făcuți „pași înapoi”.

„Partidul trebuie să-și facăun steag prin ideea consolidării statului de drept. Justiția e unul din acest elemente. Foarte mulți vor săpunăcorupția pe seama așa-zisului regim Băsescu, dar iau lucrurile pe o pozăfalsăa momentului”, a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu a mai vorbit despre Raportul MCV, despre utilizarea banilor publici, despre faptul căParlamentul este ineficient, dar și despre obiective ale politicii externe.

„Nu v-aș ține pânămâine dimineață. Aș putea vorbi pânămâine dimineață. Vădoresc un congres plin de succes și restartare a partidului, plecând de la realitatea căsunteți partidul de peste 5%”, și-a încheiat Băsescu discursul de aproape o orăîn fața delegaților PMP.
[EPSB]

Urmareste-ne pe Facebook

[/EPSB]
sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author