Tragedie aviatică! Avion cu arme din Serbia, prăbușit în Grecia VIDEO

Posted on iul. 17 2022 - 1:22pm by petre

 

Toţi cei opt membri ai echipajului unui avion cargo care s-a prăbuşit sâmbătă seară lângă localitatea Paleochori Kavalas, din nordul Greciei, au decedat, a relatat duminică postul public de televiziune grec ERT, citat de DPA. Avionul se pare că transporta „material toxic”, potrivit presei de stat, iar un pompier a transmis jurnaliștilor că ar fi vorba de muniții.

ACTUALIZARE 12:10 Avionul de transport ucrainean care s-a prăbușit sâmbătă noapte în apropiere de orașul Kavala, nordul Greciei, căra muniție din Serbia cu destinația Bangladesh, au declarat duminică autoritățile sârbești, transmite Reuters. O sursă cu rang înalt din cadrul comisiei de reglementare a aviației civile din Iordania a spus că itinerariul zborului includea o oprire pentru realimentare pe Aeroportul Internațional Regina Alia din acest stat.

Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Kiev a declarat că toți cei opt membri ai echipajului care au murit erau cetățeni ucraineni.

Ministrul apărării din Serbia a spus că avionul căra 11,5 tone de produse fabricate de industria sa de apărare iar cumpărătorul era Ministerul Apărării din Bangladesh. El a confirmat moartea oamenilor de la bord.

Ministrul sârb Nebojsa Stefanovic a spus că transportul includea bombe de iluminare și muniție de manevră. Zborul decolase la ora locală 20:40 din Nis.

Ministrul a mai spus că transportul avionului era deținut de compania sârbească Valir, o companie comercială înregistrată să opereze activități comerciale externe cu echipament de armament militar și alte produse de apărare.

O sursă de rang înalt din cadrul comisiei de reglementare în aviația civilă din Iordania a negat informațiile inițiale că avionul s-ar fi îndreptat către statul său. Sursa a precizat că itinerariul de zbor includea o escală pe Aeroportul Internațional Regina Alia la ora locală 21:30, pentru realimentare cu carburant, potrivit agenției de presă de stat Petra.

Zona în care aeronava a căzut fusese închisă de sâmbătă noapte.

Duminică dimineață, un oficial de brigadă a declarat reporterilor că pompierii „simțeau cum le ard buzele” și că un praf alb plutea în aer.

„Nu știm ce ne afecta”, a declarat coordonatorul brigadei de pompieri, Marios Apostolidis.

Comments

comments

About the Author